Wytwórcy z Małopolski wyróżnieni nowym certyfikatem Produkt Lokalny z Małopolski - 30.01.2015
Warzywa z Konar, soki tłoczone ze Żbikowic, żegociński miód spadziowy, dynie z Wawrzeńczyc, chleb z Libertowa i wędliny z Mnikowa – to pierwsze produkty wyróżnione certyfikatem Produkt Lokalny z Małopolski przyznawanym przez Fundację Partnerstwo dla Środowiska. Jest to jedyny w Polsce regionalny certyfikat dedykowany produktom dobrej jakości, nierozerwalnie związanym są ze swoim miejscem pochodzenia. Wręczenie certyfikatów odbyło się 29 stycznia 2015 r. w Karczmie Rohatyna w Liszkach, pod Krakowem.
Zapraszamy do stołu - rusza akcja crowdfundingowa - 03.03.2015
Lokalne jedzenie, ciekawy program edukacyjno-warsztatowy i przyjazna przestrzeń dla rodziny – w Nowej Hucie powstaje Centrum Lokalnej Kultury Kulinarnej Bistro Marchewka. Za pośrednictwem serwisu polakpotrafi.pl rozpoczęła się zbiórka na duży, drewniany stół, który będzie sercem tego miejsca.